Elwin Gerbecks

Mijn naam is Elwin en dit is mijn verhaal.

Mijn leven draaide alleen maar om veel geld. Ik maakte verkeerde keuzes en kwam in aanraking met verkeerde mensen die mij gouden bergen beloofde. Ik dacht veel geld te kunnen krijgen, maar het bleek achteraf allemaal niet waar te zijn. Het begon onschuldig met het afsluiten van abonnementen voor telefoons en waarna het steeds meer uitdraaide om alles op afbetaling te kopen. De betreffende mensen vertelde over een groot deel van de winst die ik zou krijgen. Er gebeurde niets. Op het moment dat ik inzag dat het niet pluis was, was het te laat. Ik wilde ermee stoppen, maar deze mensen bedreigde mij met de meest angstige dingen. Ze wisten waar ik woonde en wanneer ik loon kreeg en elke maand kwamen ze mij bedreigen voor meer geld. Ik durfde niets te zeggen tegen niemand vanwege de angst die ik had voor deze mensen.

Het ging steeds slechter waardoor ik op een gegeven moment mijn rekeningen niet meer kon betalen en vervolgens mijn huis uit werd gezet. Eén dag voor de uitzetting kwamen de betreffende mannen nog een keer langs. Eén van deze mannen richtte een pistool op mij en zei als je ook maar één woord zegt, weten we je te vinden en leggen we je om. De dag erna stond de politie bij mij voor de deur om mij eruit te zetten.

Ik kon terecht bij een vriend van mijn zusje die op dat moment naar een kerk ging. Hij nodigde mij uit om mee te gaan. Ik had zoiets van hmm oké… ik heb toch niet beters te doen, dus waarom niet? Ik kwam in deze kerk op een zaterdag avond binnen. De mensen waren allemaal heel vriendelijk en hadden iets. Ik werd meteen geaccepteerd ondanks mijn alternatieve uiterlijk. Zo ging er een week voorbij en de woensdag erop zei een man van de kerk: “Waarom daag je God niet uit? Waarom geef je hem niet een kans?” En ik was op dit moment zo wanhopig dat ik zoiets had van: niet geschoten is altijd mis. Die avond heb ik een heel simpel gebed gebeden: “God ik weet niet of U echt en de waarheid bent, maar als U mij helpt, ga ik u dienen.” De dag erna werd ik gebeld door de recherche van Heerlen en vertelde mij dat de mannen die mij afgeperst en bedreigd hadden opgepakt zijn en vroegen vervolgens of ik een verklaring hierover wilde komen geven.

Dit was een duidelijk teken en wonder van God voor mij. De zondag erop heb ik mijn leven aan Jezus gegeven en mijn leven is 180 graden veranderd en ik ben niet meer de man die ik was. En de angst om te sterven heb ik ook niet meer, omdat ik weet dat Jezus voor mijn zonden gestorven is. Als je wanhopig bent, roep alstublieft ook uit naar God, net als ik deed 6 jaar geleden en God zal jouw toekomst ook veranderen en een nieuw leven geven.